Online exposities en activiteiten WO2 musea NL

Werp online een blik in het Nationaal Onderduikmuseum! Bezoek de bewoners van Markt 12 virtueel en leer de hoofdpersonen van de expositie Kind van de Vrijheid online via de multimediatour beter kennen. De tentoonstelling vertelt de verhalen over de vrijheid van negen ‘kinderen’. Zes van hen hebben als kind oorlog meegemaakt en drie van deze ‘kinderen’ vertellen over de betekenis van vrijheid na de Tweede Wereldoorlog. Ze vertellen over hun ervaringen en hoe ze nu denken over vrijheid. Wat is vrijheid eigenlijk, en hoe geef je die door?

Izi.Travel Kind van de Vrijheid 
Download hiervoor de gratis izi.Travel app

Image
Image
In de vaste tentoonstelling van Airborne Museum ‘Hartenstein’ wordt verteld wat er van dag tot dag gebeurde tijdens de Slag om Arnhem. Van de luchtlandingen op de heide tot aan de evacuatie over de Rijn. Op de pagina Haal Hartenstein in huis vind je enkele nieuwe audioverhalen, leuke activiteiten voor kinderen en foto’s en verhalen van de unieke collectie van het museum in Oosterbeek.
Aan de hand van de zestien vlogs die het Oorlogsmuseum in de afgelopen maanden heeft gemaakt én gepubliceerd, is een online videotour gemaakt. Deze online-tour brengt je in contact met diverse fascinerende en spannende verhalen van opzienbarende items uit de museumcollectie. Zoals het verhaal van de bemanning van de Churchill tank tijdens de Slag bij Overloon. Of dat van de bankauto waarin de koninklijke familie naar Engeland vluchtte. Of het verhaal het verhaal achter het stukje getatoeëerde huid van Holocaust overlevende Bill Minco. Je ervaart het allemaal tijdens deze online videotour.
Image
Image
De tentoonstelling ‘Vechten voor Vrijheid’ is online te zien via www.indieinoorlog.nl en geeft een impressie van de verschillende gezichten van verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. Wie verzette zich tegen wie? Wat waren de omstandigheden en drijfveren waarin men over ging tot verzet? Wat betekenen begrippen als verzet, loyaliteit en identiteit in oorlogstijd? Verschillende verzetsmensen en nazaten komen aan het woord. Zo worden verschillende kanten van verzet belicht.